Informatie en advies over dubbel glas
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?


Vandaag de dag voelt niet iedereen zich even veilig in zijn huis. Dat heeft meerdere oorzaken. Zo gebeuren er steeds vaker ongevallen binnenshuis. Daarnaast is er ook sprake van toenemende dreiging van buitenaf. Inbrekers worden steeds gewiekster wanneer het aankomt op het binnendringen van jouw woning om kostbaarheden te stelen. Veel woningbezitters zijn dan ook bezig met oriënteren op maatregelen om hun huis te beveiligen. Eén van die maatregelen die getroffen kan worden is veiligheidsglas. Wanneer je denkt aan veiligheidsglas zal je al snel denken aan het ouderwetse glas waar een patroon van ijzerdraden doorheen zat getrokken. Niet echt het meest aantrekkelijke materiaal om in de ramen bij jouw huis of binnenshuis te gebruiken natuurlijk. Gelukkig bestaan er tegenwoordig steeds meer soorten veiligheidsglas die we graag voor je toelichten.

Welke soorten veiligheidsglas zijn er beschikbaar

Wanneer jij veiligheidsglas wil gaan aanschaffen zal je allereerst moeten kijken naar de situatie waar jij het voor nodig hebt. Je hebt veiligheidsglas wat vooral ter bescherming is. Wanneer een normale ruit sneuvelt ontstaan er scherpe randen in het glas. Val je langs die scherpe randen dan loop je meerdere ernstige snijwonden op. Wil je dit voorkomen, dan kan je veiligheidsglas kopen wat vooral letselveilig is. Dit glas is extra stevig en wanneer het dan toch kapot gaat valt het in kleine vierkante blokjes uiteen. Dit glas zal jou minder letsel opleveren bij een ongeluk. Je zal hooguit een blauwe plek overhouden aan een ongeluk met dit glas.

Inbraak werend veiligheidsglas

Er bestaan glassoorten die inbraak werend zijn. Deze glassoorten zijn zodanig opgebouwd dat er een metaal laag in verwerkt zit. Die metaal laag hoef je overigens niet direct te zien, maar bij sommige soorten is dat wel zo. Inbraak werend glas komt vaak voor bij bedrijven, maar wanneer jouw woning in een buurt staat die gewild is bij inbrekers kan je het ook bij jouw huis laten plaatsen. Dit glas is niet kapot te slaan door een inbreker. Ook de truc waarbij een gat wordt gesneden in dit glas gaat bij inbraak werend veiligheidsglas niet op. De inbreker zal dus eigenlijk te lang bezig zijn bij jouw huis en daarom verder gaan naar een ander huis.

Doorval veilig glas

Een flatwoning op de vijfde verdieping is uiteraard enorm gewild; je hebt een prachtig uitzicht. Het grote nadeel is echter hier de veiligheid. Bij een normale woning is het vervelend wanneer er iemand dwars door een ruit valt, maar bij een flatwoning op de vijfde etage is het fataal. Daarom wordt bij deze woningen vaak gebruik gemaakt van doorval veilig glas. Dit glas zal wel barsten maar absoluut niet uiteen vallen bij een ongeluk. Deze glassoort wordt gemaakt met behulp van PVB gelaagd glas. Je hebt meerdere glaslagen die aan elkaar worden gelijmd.

Subsidie op veiligheidsglas

Wanneer jij veiligheidsglas gaat aanschaffen kom je voor een behoorlijke aanschafprijs te staan. De prijs per vierkante meter lijkt soms nog wel mee te vallen maar wanneer je dan gaat doorrekenen hoeveel je kwijt bent voor je hele huis zal je best nog wel schrikken. Dit is een punt waar veel woningbezitters afhaken wanneer ze veiligheidsglas willen kopen. Gelukkig komt de Nederlandse overheid woningbezitters die ander glas in hun huis willen laten plaatsen tegemoet in de kosten. Ze doen dit wanneer jij kiest voor veiligheidsglas wat tevens een isolerende werking heeft. Op isolatie wordt immers volop subsidie gegeven aangezien de CO2 uitstoot van woningen in Nederland moet worden teruggedrongen. Jij kan dan ook isolerend veiligheidsglas kopen met subsidie. We hebben de subsidiemaatregelen voor je opgezocht.

SEEW en verlaagd BTW tarief

De eerste subsidieregel is SEEW. Dit is een regel die inhoudt dat jij een subsidie bij de overheid mag claimen wanneer je minimaal twee isolatie maatregels tegelijk laat treffen bij je huis. Isolatie glas of isolatie veiligheidsglas is één van die twee maatregels. Kies je daarnaast bijvoorbeeld voor gevelisolatie, dan weet je zeker dat jij tot 40 euro per vierkante meter veiligheidsglas kan terugkrijgen.

De tweede subsidie is het verlaagde BTW tarief. Dit is van toepassing op het arbeidsloon van de glaszetter. Normaliter is het BTW tarief 21 procent. Bij isolatiewerkzaamheden betaal jij echter een lager BTW tarief van 6 procent over de werkzaamheden. Dit houdt in dat je een lager brutobedrag moet betalen aan de leverancier van het isolerende veiligheidsglas.

Offertes opvragen

Jij betaalt uiteraard niet graag teveel voor je veiligheidsglas. Daarom vragen verstandige huizenbezitters offertes op voordat ze overgaan tot de aanschaf van veiligheidsglas. Deze offertes vraag je vrijblijvend op met één muisklik op onderstaande button. De offertes die je binnen krijgt komen van glashandels uit jouw omgeving. Het vergelijken van de prijzen op deze offertes kan jou een voordeel tot wel 40 procent opleveren en is dus absoluut de moeite waard.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?


Laatste nieuws

Update ISDE regeling isolatieglas

Het jaar 2024 brengt goed nieuws voor huiseigenaren die overwegen hun woning

Betaalt de overheid voor dubbel glas?

Op de vraag of de overheid opdraait voor de kosten van dubbel

Amsterdam ambieert isolatie voor 123.000 woningen tegen 2031

Amsterdam heeft ambitieuze plannen aangekondigd om tegen 2031 maar liefst 123.000 woningen