Informatie en advies over dubbel glas
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?


De afgelopen jaren heb je zelf kunnen ervaren dat de seizoenen steeds grilliger verlopen. De zomer wordt steeds wat langer en kent ieder jaar wel een paar pieken in de vorm van een hittegolf. Dat zijn de momenten waarop mensen binnenshuis moeten blijven met de ramen en deuren gesloten. Je moet zelfs je gordijnen dicht houden omdat anders de warmte van buitenaf overmatig naar binnen trekt. Die warmte trekt door je ramen heen naar binnen, dus alleen met gordijnen dicht houd jij het binnenshuis nog enigszins acceptabel koel. In de winter is het een heel ander verhaal. Het kwik blijft soms wekenlang onder het vriespunt hangen. Hierdoor komt er enorm veel kou van buitenaf naar binnen toe in jouw huis. De warmte die jij opwekt met jouw cv installatie krijgt niet de gelegenheid om jouw huis op te warmen. Voordat het zover is, is alle warmte al weg getrokken. Het is niet voor niets dat steeds meer mensen zich aan het oriënteren zijn op de aanschaf van dubbel glas.

Welke mogelijkheden heb je bij dubbel glas

Wanneer je denkt aan dubbel glas, denken veel mensen aan het ouderwetse dubbele glas. Dit was vaak van matige kwaliteit. Het waren twee glasplaten met een laag lucht er tussenin. Die laag lucht heeft als functie dat de weersinvloeden van buitenaf geen invloed hebben op jouw binnenklimaat. Daarnaast wordt de warmte die jij binnenshuis opwekt in de winter binnen gehouden. Helaas is het bij dit dubbel glas wanneer het wat ouder wordt mogelijk dat er zich vocht gaat ophouden tussen de beide ruiten. Hierdoor zie je bij veel woningen die voorzien zijn van dit type dubbel glas het verschijnsel dat de ruiten beslagen lijken, maar dat dit vocht tussen de twee ruiten in zit waardoor je het niet kan verwijderen.
Dubbel glas is er in meerdere soorten. Je mag dan denken aan diverse diktes van de glasplaten en aan diverse doorsnedes van de spouw, dus de ruimte tussen de twee glasplaten in. Dit zorgt ervoor dat je isolatieglas hebt in allerlei variaties en diktes. Wanneer jij enkel glas laat vervangen door dubbel glas moet je er dan ook goed naar kijken of jouw kozijnen en sponningen wel geschikt zijn voor dubbel glas. Wanneer dit niet zo is zal je moeten overwegen om nieuwe kozijnen te kopen die wel geschikt zijn voor het plaatsen van dubbel isolatieglas.

Welke mogelijkheden heb je bij een historisch pand

Wanneer je het hebt over een normale (tussen)woning kan je prima zomaar dubbel glas laten plaatsen. Het zal niets afdoen aan het uiterlijk en aan het karakter van jouw woning. Op het moment dat jij echter in een historisch pand woont, bijvoorbeeld in een oude binnenstad, mag je niet zomaar de ramen laten vervangen door dubbel glas. Dit doet namelijk afbreuk aan het uiterlijk van jouw ramen. Vaak hebben deze ramen een houten regel verdeling of een mooi metalen frame bij de ruiten wat je niet zomaar weg mag laten halen omdat jij dubbel isolatieglas wil laten plaatsen. In dat geval kan je kiezen voor voorzetramen. Dit is een extra raam in een frame wat jij aan de binnenkant met clips, rails of andere bevestiging kan monteren waardoor het authentieke karakter van je ruit behouden blijft terwijl jij toch het profijt hebt van dubbel glas in je woning.

Wat is de U-waarde

De uiteindelijke isolerende werking van dubbel isolatieglas wordt uitgedrukt in een U-waarde. De U-waarde is de mate waarin de warmte van binnenuit nog buiten voelbaar is bij het raam. Hoe hoger de U-waarde, hoe lager de isolerende werking van dubbel isolatieglas is. We hebben de waardes van isolatieglas in een schema gezet en daarbij ook het standaard enkel glas meegenomen. Op die manier kan je een vergelijking maken, en kijken of het voor jouw huishouden de moeite waard is om je enkele glas te vervangen door dubbel glas. De kosten per vierkante meter namen we in dit schema ook mee.

Welke soort glas Wat is de U-waarde Wat is de prijs per vierkante meter
Enkel glas 5,8 Gemiddeld 64 euro
Een voorzetraam, voorzien van een coating 2,0 Gemiddeld 144 euro
Een voorzetraam, zonder coating 2,8 Gemiddeld 119 euro
Thermopane dubbel glas 2,8 Tussen 114 en 139 euro
HR glas Tussen 2,0 en 1,7 Gemiddeld 144 euro
HR + glas Tussen 1,6 en 1,2 Tussen 149 en 179 euro
HR++ glas, de bouwnorm 1,1 Gemiddeld 159 euro

 

Offertes opvragen

Natuurlijk betaal jij niet graag teveel voor je dubbele glas. De snelste manier om te besparen op de aanschaf van jouw dubbele glas is door verschillende leveranciers te vergelijken. Met één muisklik op onderstaande button ontvang jij vrijblijvend meerdere offertes van lokale leveranciers. Jij kan bekijken waar jij het voordeligste dubbel glas kan kopen in jouw situatie. Het vergelijken van offertes kan jou een winst van 40 procent opleveren en is dus absoluut de moeite waard.

 

 

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?


Laatste nieuws

Update ISDE regeling isolatieglas

Het jaar 2024 brengt goed nieuws voor huiseigenaren die overwegen hun woning

Betaalt de overheid voor dubbel glas?

Op de vraag of de overheid opdraait voor de kosten van dubbel

Amsterdam ambieert isolatie voor 123.000 woningen tegen 2031

Amsterdam heeft ambitieuze plannen aangekondigd om tegen 2031 maar liefst 123.000 woningen