Informatie en advies over dubbel glas
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?


Nieuw glas plaatsen is af en toe nodig. Niet alleen kan glas oud worden en daarom vervangen moeten worden, maar als je energiezuiniger wilt leven kan het plaatsen van isolatieglas ook een groot verschil maken op je klimaat in huis. Koop je nieuwe kozijnen, dan zijn deze vaak al standaard uitgerust met een hoogrendementsglas. En omdat je je woning energiezuiniger maakt zullen je stookkosten en CO2-uitstoot verminderen. Om dit financieel te steunen heeft de overheid een aantal hulpmiddelen in het leven geroepen. Hier lees je over de kosten van dubbele beglazing, waar je op kunt rekenen als je financiële hulp zoekt op lokaal niveau en landelijk niveau en vind je uiteindelijk een aantal andere tips waarmee je de kosten onder controle kunt houden.

Hoogrendementsglas en de prijzen

Voordat de besparingen worden behandeld is het goed om eerst de uitgaven op een rijtje te zetten. Zo krijg je een idee waar je rekening mee moet houden als je nieuw glas wilt plaatsen. Er zijn verschillende soorten dubbel glas beschikbaar. De isolatiewaarde wordt bereikt door een aantal technieken. Zo bestaat dubbel glas enkel uit twee glasplaten en een spouw gevuld met stilstaande lucht. Bij hoogrendementsglas wordt hier of een laagje metaal aan toegevoegd of wordt de spouw gevuld met een edelgas. Er is ook triple glas, wat uit drie glasplaten bestaat. In de volgende tabel kun je zien wat de eigenschappen zijn van de verschillende soorten dubbel glas, vind je de isolatiewaardes en de bijbehorende prijzen. Deze zijn inclusief BTW, maar exclusief plaatsing.

 

Soort dubbel glas Kenmerken U-waarde Prijs per m2
Dubbel glas Twee glasplaten gevuld met lucht. 2,9 W/m2K €63 – €67
HR+ Twee glasplaten met een metalen coating 1,6 W/m2K €73 – €77
HR++ Twee glasplaten met een metalen coating en een spouw gevuld met edelgas. 1,1 W/m2K €77 – €82
HR+++ (triple) Drie glasplaten met daartussen edelgas en een metalen coating 0,7 W/m2K €110 – €130

 

Lokale subsidies

Zowel op gemeentelijk als provinciaal niveau zijn er soms potjes waar je gebruik van kunt maken. Waar dit subsidiebudget naartoe gaat wordt besloten door de lokale overheden. Soms wordt het plaatsen van een warmtepomp beloond en ergens anders een zonneboiler. Of er voor het plaatsen van isolatieglas een subsidie aanwezig is, kun je alleen achterhalen door dit bij je stads-, gemeente- of provinciehuis na te vragen. Dit is dus volledig afhankelijk van waar je woont.

Landelijke subsidies

Op landelijk niveau valt het plaatsen van isolatieglas onder de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (EEH). Dit is een grote subsidie en je kunt tot 20 procent terugvorderen als je hiervoor in aanmerking komt. Eén van de voorwaarden is echter wel dat je twee energiebesparende maatregelen toepast. Deze hebben allemaal te maken met het isoleren van je huis. Ben je van plan naast je glas ook je muren, vloer of dak te isoleren, dan kun je aanspraak maken op deze subsidie. Plan je één van deze maatregelen, dan is er alleen een lager BTW-tarief waar je gebruik van maakt.

Lagere BTW op isolatiewerken

Op de arbeidskosten van isolatiewerken is een lager BTW-tarief van kracht. Het materiaal valt hier dus niet onder en wordt volledig belast. Je betaalt 6 procent BTW in plaats van 21 procent en dit wordt al op de eindfactuur berekend. Je hoeft hier dus geen aangifte voor te doen. Je kunt wel altijd even controleren of de glaszetter dit goed heeft berekend.

Energieleningen

Als laatste zijn er de groene- of energieleningen. Er zijn verschillende instanties die dit aanbieden. Vaak is er een minimum- en een maximumbedrag aan verbonden en mag je het geld enkel en alleen gebruiken om je huis energiezuiniger te maken. De voorwaarden bij deze leningen zijn altijd beter dan bij standaard leningen. Je kunt van een lager rentetarief gebruik maken en de termijnen zijn schappelijk.

Handige bespaartips

Of je voor een lokale subsidie in aanmerking komt wordt dus bepaald door waar je woont en de EEH-subsidie is alleen van toepassing als je twee maatregelen treft. Hier vind je nog enkele tips waarmee je toch de kosten laag kunt houden.

  • Kies een glaszetter uit je buurt: als je een geschikte glaszetter kunt vinden die dicht bij je gevestigd is, dan bespaar je op de voorrijkosten.
  • Neem HR++ glas: voor de snelste terugbetaling en de beste prijs/kwaliteit verhouding is HR++ glas de beste optie.
  • Biedt een grote klus aan: als je met je buren spreekt en die zijn ook geïnteresseerd in het vervangen van hun glas, dan kun je overwegen dit samen aan te bieden. De meeste glaszetters vragen voor een grotere klus een lagere prijs per vierkante meter.

Bespaar met onze vergelijkingstool

Om de beste service te krijgen voor de beste prijs is het vergelijken van offertes een essentiële stap in het planningsproces. Dit doe je door alle glaszetters af te gaan om deze op te vragen, of je kunt onze gratis vergelijkingstool gebruiken. Deze tool zal je een aantal offertes toe kunnen sturen die volledig vrijblijvend zijn. Zo kun je met een paar minuten werk toch een goed overzicht krijgen van wat er in jouw regio geboden wordt met betrekking tot het plaatsen van nieuw glas.

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?


Laatste nieuws

Update ISDE regeling isolatieglas

Het jaar 2024 brengt goed nieuws voor huiseigenaren die overwegen hun woning

Betaalt de overheid voor dubbel glas?

Op de vraag of de overheid opdraait voor de kosten van dubbel

Amsterdam ambieert isolatie voor 123.000 woningen tegen 2031

Amsterdam heeft ambitieuze plannen aangekondigd om tegen 2031 maar liefst 123.000 woningen