Informatie en advies over dubbel glas
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?


Het klimaat is behoorlijk aan het veranderen. Je hebt zelf al gemerkt dat de winters ijzig koud kunnen zijn. Met de thermostaat op 21,5 graden kruip je op de bank onder een dekentje om het binnenshuis comfortabel warm te krijgen. Die temperatuur van 21, 5 graden wordt helaas maar zelden gehaald. De reden hiervan is heel simpel. Jij kan wel jouw cv ketel instellen op een temperatuur van 21,5 graden, maar de warmte die jij genereert verdwijnt in de meeste huizen weer net zo snel. De reden hiervan is het feit dat huizen tot 2009 niet standaard werden gebouwd met dubbel glas. Een woning die gebouwd is met enkel glas is niet in staat om die opgewekte warmte te bewaren. De warmte zal verdwijnen door kieren naast jouw raam en ook dwars door het glas heen. Enkel glas wordt namelijk na een poos poreus waardoor het kou van buiten binnenlaat en warmte van binnenuit laat ontsnappen. Er is slechts één ding wat jij hier tegen kan doen; je zal je woning moeten voorzien van dubbel glas.

Wanneer koop je dubbel glas samen met nieuwe kozijnen

Wanneer jij dubbel glas gaat kopen kan je dit op twee manieren doen. Je kan ervoor kiezen om de bestaande kozijnen te laten zitten en alleen dubbel glas te kopen. In dat geval moet je er goed op letten dat de kozijnen ruimte genoeg bieden voor het dubbele glas. Zijn je kozijnen erg smal, dan kan dit zomaar een probleem worden. Dubbel glas is namelijk dikker dan enkel glas; het zal niet zomaar in elk kozijn te plaatsen zijn. Wanneer je nieuwe kozijnen koopt in combinatie met dubbel glas is er geen enkel probleem. De leverancier van de nieuwe kozijnen zal deze afstemmen op de dikte van het dubbele glas wat jij kiest. Ga je voor nieuwe kozijnen, dan kan je dus volstaan met het laten inmeten van de kozijnen in je huis door de leverancier. Ga je echter alleen voor nieuwe ruiten, dan zal de leverancier moeten kijken of de kozijnen in jouw woning geschikt zijn voor dubbel glas, en welke dikte dit dubbele glas dan maximaal mag hebben.

In welke diktes is dubbel glas verkrijgbaar

Dubbel glas is een glassoort die bestaat uit twee glasplaten met een holle ruimte, een spouw, er tussenin. Je kan vensterglas kopen in elke gewenste dikte. Houd daarbij rekening met het feit dat vensterglas wat dun is van uitvoering een lagere isolerende waarde heeft. Koop jij vensterglas wat iets dikker is van uitvoering, dan is de isolerende waarde van de glasplaat alleen al hoger. Een raam van dubbel glas bestaat dus uit twee platen vensterglas met daar tussen in een spouw die gevuld is met lucht of met een soort gas. Die lucht of dat soort gas staat stil in het raam en zorgt er op die manier voor dat de warmte van binnenshuis niet kan ontsnappen en de kou van buitenaf jouw woning niet binnen kan dringen. Koop je één glasplaat van 5 mm dik, laat je een spouw bouwen van 4 mm dik en koop je daar nog een glasplaat van 6 mm op plaatsen, dan heb je een raam wat 1,5 cm dik is. Heb je zoveel ruimte niet in je sponningen, dan zal je dunnere glasplaten moeten kopen of moeten kiezen voor een dunnere spouw tussen je ramen in.

Waar moet je aan denken bij de aanschaf van dubbel glas

Wanneer jouw woning al wat ouder is, zijn de muren dit dus hoogstwaarschijnlijk ook. De muren van jouw huis zijn altijd gewend geweest aan enkel glas en het gewicht hiervan. Wanneer jij dubbel glas gaat kopen zal je er rekening mee moeten houden dat deze ramen aanzienlijk meer wegen. Je brengt dus een behoorlijke extra belasting aan op je muren. Je zal moeten kijken dat de stabiliteit van je muren niet in gevaar komt door de aanschaf van dubbel glas. Heb jij heel zware houten kozijnen en koop je dubbel glas, dan zou je kunnen overwegen om lichtere kunststof kozijnen te kopen om dit probleem op te lossen.

Offertes opvragen

Wanneer jij dubbel glas wil gaan kopen zal je eerst prijzen gaan vergelijken van de diverse leveranciers. Dit kan je doen door het internet af te speuren. Je kan echter ook heel eenvoudig op onderstaande button klikken. Hiermee vraag jij direct meerdere vrijblijvende offertes op bij lokale glasleveranciers. Door het vergelijken van deze offertes kom jij tot de conclusie welke leverancier voor jou het aantrekkelijkste is. Op die manier maak je gelijk al een stuk winst bij de aanschaf van dubbel glas. Jouw voordeel kan oplopen tot wel 40 procent. Een lokale leverancier kan jou bovendien alles vertellen over mogelijkheden om van de landelijke overheid en de plaatselijke overheid subsidies te krijgen op de aanschaf van dubbel glas.

 

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?


Laatste nieuws

Update ISDE regeling isolatieglas

Het jaar 2024 brengt goed nieuws voor huiseigenaren die overwegen hun woning

Betaalt de overheid voor dubbel glas?

Op de vraag of de overheid opdraait voor de kosten van dubbel

Amsterdam ambieert isolatie voor 123.000 woningen tegen 2031

Amsterdam heeft ambitieuze plannen aangekondigd om tegen 2031 maar liefst 123.000 woningen