Informatie en advies over dubbel glas
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?


HR ++ glasDe wijze waarop de ruimte tussen de beide glazen platen luchtdicht is gemaakt wordt aangeduid met de toevoeging van het + teken. De laag tussen de glazen wordt bij HR + of HR ++ dubbel glas niet gevuld met lucht maar met bijvoorbeeld Argon of Krypton. Krypton heeft een bepaalde fluorescerende werking die voor een betere isolatie zorgt. Deze gassen zijn duurder dan lucht waardoor deze soort dubbel glas iets prijziger is dan standaard dubbel glas.

Eigenschappen van HR ++

De ruimte tussen de beide glasplaten van het HR ++ glas wordt gevuld met een speciaal soort gas dat argon of krypton heet. Deze gassoort zorgt voor een extra isolerende werking van het HR ++ glas. De dikte van de ruimte tussen beide glaslagen bepalen weer of je te maken hebt met HR + of HR ++ dubbel glas.

Verschillen tussen HR, HR + en HR ++ dubbel glas
Om de meest in het oog springende verschillen tussen de diverse soorten HR dubbel glas soorten op een rijtje te zetten is hieronder een overzichtje geplaatst.

HR glas HR + glas HR ++ glas
eigenschappen dubbel glas met dubbel glas met dubbel glas met
coating coating en argon vulling coating en argon vulling
en brede ruimte
tussenruimte geen 9 tot 12 mm 15 mm

Onderhoud van HR ++ dubbel glas

Om de eigenschappen van HR ++ glas in stand te houden is goed onderhoud nodig. Dat onderhoud begint bij het tijdig schilderen van de houten kozijnen waarin het HR ++ glas is geplaatst. Dit schilderwerk en eventueel kitwerk voorkomt dat er vocht in de kozijnen terecht komt waardoor er een rottingsproces kan ontstaan. Zeker bij kozijnen van hout en de toch zwaardere dubbel glas soorten is dit essentieel.

Ventilatie is belangrijk

De isolerende werking van dubbel glas maakt een goede ventilatie in je woning noodzakelijk. Het voordeel dat er geen luchtstromen via de kozijnen en ramen binnen kunnen komen moet op een of andere wijze worden gecompenseerd. Dat is heel gemakkelijk als je de ventiltieroosters goed vrij houdt van ophopend vuil of andere dingen die een goede ventilatie storen.

Goed onderhoud van HR ++ dubbel glas

Het is belangrijk om het dubbel glas en de kozijnen altijd goed te reinigen. Ook al zijn kunststofkozijnen veel meer onderhoudsarm dan houten kozijnen, ze hebben wel degelijk onderhoud nodig. Het verzamelen van vuil in hoekjes en gaatjes kan op den duur tot problemen leiden. Als je de ramen en de kozijnen goed schoon maakt voorkom je die problemen en gaat het dubbel glas langer mee.

Offertes voor HR ++ glas aanvragen

Met alleen de kosten van het HR ++ glas ben je er niet. Het HR ++ glas moet ook worden geplaatst. Door het opvragen van verschillende offertes bij diverse glaszetbedrijven krijg je een beeld van de kosten van de plaatsing. Als je het glaszetbedrijf ook het HR ++ glas laat leveren dan zul je verbaasd zijn welke voordelen dat geeft. Op deze wijze leg je de hele uitvoering in handen van een enkele partij en dat is altijd gunstig.

Zie ook: dubbel glas schuifpui

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?


Laatste nieuws

Update ISDE regeling isolatieglas

Het jaar 2024 brengt goed nieuws voor huiseigenaren die overwegen hun woning

Betaalt de overheid voor dubbel glas?

Op de vraag of de overheid opdraait voor de kosten van dubbel

Amsterdam ambieert isolatie voor 123.000 woningen tegen 2031

Amsterdam heeft ambitieuze plannen aangekondigd om tegen 2031 maar liefst 123.000 woningen