Informatie en advies over dubbel glas
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?


Driedubbel glas, of triple glas, of HR+++ glas wordt gekenmerkt door zijn uitmuntende isolatiewaarde. Dit wordt bereikt doordat dit glastype drie glasplaten bevat met daartussen twee spouwen. De spouwen zijn gevuld met edelgas, wat beter isoleert dan stilstaande lucht en bevatten vanbinnen ook een metalen coating. Door deze toepassingen kan triple glas nauwelijks nog warmte doorlaten en door dit type glas in je huis te installeren maak je je woning dus aanzienlijk energiezuiniger. Je kunt daarom ook in aanmerking komen voor een paar verschillende hulpmiddelen van de overheid om de plaatsing van het glas te financieren. Hier lees je over de toepassingen van driedubbel glas en de kosten, zowel als de tegemoetkomingen. Ook vind je een aantal tips waarmee je ook op de kosten kunt besparen.

De toepassingen van driedubbel glas

Omdat driedubbel glas zo goed isoleert, wordt het veel toegepast in gebouwen die voor het grootste gedeelte uit glas bestaan en ook in huizen waar energiezuinigheid centraal staat. Als je bijvoorbeeld je huis goed hebt geïsoleerd, je krijgt energie van zonnepanelen en je hebt een warmtepomp om je water mee op te warmen, dan is het van belang dat je zoveel mogelijk warmte bewaart. Dan is het mogelijk om volledig zelfvoorzienend je water te verwarmen en elektriciteit op te wekken. Heb je echter een huis dat gemiddeld isoleert en waar je niet van plan bent om dit te verbeteren, dan is HR++ glas de beste optie. Het is verspilling om de warmte die tegen wordt gehouden door het HR+++ glas weer door het dak of de gevel te laten verdwijnen.

De kosten

De kosten voor driedubbel glas zijn aanzienlijk hoger dan die voor dubbel glas. Er is natuurlijk meer materiaal nodig en je krijgt er een zeer kwalitatief product voor terug. In de volgende tabel staan de kosten weergegeven in vergelijking met HR++ glas, het soort glas dat in Nederland het meeste wordt toegepast. De prijzen zijn inclusief BTW, maar exclusief installatiekosten.

Soort dubbel glas U-waarde Prijs per m2
HR++ 1,1 W/m2K €77 – €82
HR+++ (triple) 0,7 W/m2K €110 – €130

De Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (EEH)

Op landelijk niveau valt het plaatsen van hoogrendementsglas onder de EEH-subsidie. Ook andere isolatiewerkzaamheden worden hierdoor gedekt, zoals het isoleren van je gevel of spouw, je grond of vloer en je dak. Als je geïnteresseerd bent in driedubbel glas, dan is de kans groot dat je meer maatregelen neemt om je energieverbruik te verbeteren. Is dit zo, dan komt het goed uit, want de EEH subsidie wordt alleen uitgegeven als je twee of meer van deze isolatiewerken uitvoert. De subsidie loopt nog tot en met 31 december 2018, is zowel voor particulieren als voor Verenigingen van Eigenaren bedoeld en vergoedt gemiddeld 20 procent van de gemaakte kosten.

Lagere BTW op de arbeidskosten?

Iedereen die een isolatiemaatregel trof had recht op een lagere BTW van 21% naar 9% op het arbeidsloon van de aannemer. De materialen vallen hier dus niet onder en worden gewoon belast met 21 procent.

Deze regeling is niet meer van toepassing!

Regionale mogelijkheden

Naast de steun van de landelijke instanties, kan het ook zijn dat je voor een tegemoetkoming in aanmerking komt op regionaal niveau. Dit hangt af van de stad, gemeente of provincie waar je woont. De ene zal geld beschikbaar maken voor het aanleggen van een groendak en de ander voor het plaatsen van een zonneboiler. Of er in jouw regio geld beschikbaar is, zal je moeten navragen bij de desbetreffende instanties.

Anders geld besparen

Het is ook mogelijk om op andere manieren je financiën onder controle te houden bij het laten plaatsen van driedubbel glas. Hier vind je een aantal tips.

  • Neem een regionale glaszetter: hierdoor kun je de voorrijkosten minimaal houden en steun je de plaatselijke economie.
  • Isoleer ook je kozijnen: alleen op die manier kun je van alle voordelen van driedubbel glas gebruik maken en kun je bij je ramen maximaal besparen op de energiekosten.
  • Sluit een energielening af: als je de kosten alleen verspreid kunt betalen, kun je een groene- of energielening afsluiten. Over het geleende geld mag je dan gebruik maken van goede voorwaarden zoals een lager rentepercentage. Je moet het wel uitgeven aan een energiebesparende maatregel.

Vergelijk hier offertes en bespaar nog meer

Is het tijd om te gaan plannen voor je nieuwe glas? Dan kun je het beste beginnen met het verzamelen van offertes. Wil je dit snel en makkelijk regelen, maak dan gebruik van onze vergelijkingstool. In een paar minuten vul je de nodige informatie in, en de tool zal je in een korte tijd een aantal offertes sturen van glaszetters uit jouw omgeving. Deze vergelijk je vervolgens met elkaar, zodat je de beste beslissing kunt maken wat betreft jouw nieuwe beglazing.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?


Laatste nieuws

Update ISDE regeling isolatieglas

Het jaar 2024 brengt goed nieuws voor huiseigenaren die overwegen hun woning

Amsterdam ambieert isolatie voor 123.000 woningen tegen 2031

Amsterdam heeft ambitieuze plannen aangekondigd om tegen 2031 maar liefst 123.000 woningen

Betaalt de overheid voor dubbel glas?

Op de vraag of de overheid opdraait voor de kosten van dubbel