Informatie en advies over dubbel glas
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?


De afgelopen winter was bitter koud. Je hoefde niet eens meer op vakantie te gaan om sneeuw en ijs te zien; in eigen land was het behoorlijk mis. Miljoenen Nederlanders deden toen wat je hoort te doen bij zulke kou; heerlijk thuis gaan binnen zitten met de kachel aan. Dit zijn namelijk temperaturen waar je niet vrolijk van wordt. Wanneer je binnenshuis zit draai je automatisch de thermostaat een paar graden omhoog. Een temperatuur van 21,5 graden voelt net prettig genoeg. Helaas bereik jij die temperatuur niet snel thuis. De warmte die jij opwekt met je cv ketel verdwijnt bijna direct wanneer het in je huiskamer komt. Helaas. De warmte trekt direct weg langs en door je ramen. Wanneer jij een woning hebt die na 2009 is gebouwd heb je namelijk een grote kans dat deze nog is voorzien van enkel glas.

Waarom kopen zoveel mensen dubbel glas

Van het type woning voor 2009 is een behoorlijk aantal gebouwd. Veel van deze huizen hebben enkele beglazing. Hierdoor stook je behoorlijk wat aardgas, terwijl je in feite voor de vogeltjes stookt. Jouw cv ketel is een dure klant. Je betaalt maandelijks een behoorlijk hoog voorschot aan het energiebedrijf, en daar komt dan nog eens een flinke jaarafrekening bij kijken. Wanneer je wil gaan besparen op je energieverbruik zal je het dan ook slim moeten aanpakken. Wanneer jij je woning gaat isoleren kijk je uiteraard naar die oppervlakken die het grootste zijn. Hier doorheen gaat de meeste warmte verloren. Jouw ramen hebben een enorm groot oppervlak en daarom zijn ze de plek bij uitstek om te isoleren. Dubbel glas heeft een groot voordeel boven enkel glas; er zit een laag lucht of gas tussen de beide ramen die ervoor zorgt dat kou van buitenaf niet naar binnen kan komen in je huis, en dat warmte van binnenuit niet naar buiten kan vertrekken. Je isoleert dus je huis met de aanschaf van dubbel glas. Je verliest echter geen woonruimte, en je levert ook geen wooncomfort in. In tegendeel; je wooncomfort neemt enorm toe wanneer jij dubbel glas koopt.

Waarom zit er zo’n prijsverschil in dubbel glas

Dubbel glas is een behoorlijke aankoop. Wanneer je op het internet gaat rondkijken kom je prijzen tegen die schommelen tussen 60 en 100 euro per vierkante meter. Wanneer je denkt dat dit om hetzelfde dubbele glas gaat heb je het echter mis. Er bestaan namelijk meerdere soorten dubbel glas die ieder hun eigen isolatiewaarde hebben. Hoe hoger de isolatiewaarde, hoe hoger de prijs. Hier staat echter tegenover dat isolatieglas met een hoge isolatiewaarde ook een hoger rendement oplevert. Het rendement is het terugverdienen van jouw investering. Je betaalt maandelijks een stuk minder aan je energiebedrijf, en dat is dus pure winst. In eerste instantie moet je vooral je investering eruit halen. Na ongeveer 6 tot 7 jaar heb jij je investering terugverdiend. Vanaf dat moment heb jij je investering eruit gehaald en maak je alleen nog maar winst op de aanschaf van het dubbele glas in je huis.

Welke isolatieglassoorten zijn er

Wanneer je gaat kijken naar isolatieglas kom je tot de conclusie dat er 4 varianten zijn. Iedere variant heeft zijn eigen U-waarde. Die U-waarde geeft aan hoeveel warmte er nog verloren gaat door het dubbele glas heen. De goedkoopste soort, HR glas, heeft een betrekkelijk hoge U-waarde. Daarna komt HR+ glas. Dit is de verbeterde variant van HR Glas. De U-waarde ligt iets minder hoog. Dan komt de HR++ dubbele beglazing. Dit is het standaard type dubbel glas. Dubbel glas met deze isolatie waarde wordt toegepast in de bouwnormen bij een nieuwbouwwoning. Dan is er nog één soort dubbele beglazing, HR+++. Dit is eigenlijk een glas wat bestaat uit 3 lagen die met elkaar verlijmd zijn. Deze dubbel glassoort laat nagenoeg geen warmte meer door. Het is dan ook de duurst verkrijgbare soort dubbel glas.

Glassoort Kosten voor 20 m2 Besparing per m2 per jaar In hoeveel tijd verdien je jouw investering terug
Standaard dubbel glas 1299 euro 139 euro 9,3 jaar
HR 1399 euro 179 euro 7,9 jaar
HR+ 1499 euro 219 euro 6,10 jaar
HR++ 1599 euro 259 euro 6,2 jaar
HR+++ 2399 euro 279 euro 8,7 jaar

 

Offertes opvragen

De prijs in het bovenstaande schema is een indicatie. Je kan behoorlijk besparen op de aanschaf van dubbel glas door eerst offertes op te vragen. Met één muisklik op onderstaande button vraag jij direct vrijblijvend meerdere offertes op waar jij je voordeel mee kan doen. Je ontvangt offertes van meerdere lokale glasleveranciers die jou alles kunnen vertellen over rendement en subsidies die jij kan krijgen bij de aanschaf. Jouw voordeel kan oplopen tot wel 40 procent; het is dus absoluut de moeite waard.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?


Laatste nieuws

Update ISDE regeling isolatieglas

Het jaar 2024 brengt goed nieuws voor huiseigenaren die overwegen hun woning

Amsterdam ambieert isolatie voor 123.000 woningen tegen 2031

Amsterdam heeft ambitieuze plannen aangekondigd om tegen 2031 maar liefst 123.000 woningen

Betaalt de overheid voor dubbel glas?

Op de vraag of de overheid opdraait voor de kosten van dubbel