Informatie en advies over dubbel glas
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?


Met goede beglazing in je woning zal je huis meer waard worden en makkelijker te verkopen zijn. Veel mensen zoeken al naar hoogrendementsglas en wordt minstens dubbel glas vereist door potentiele kopers. Ook heeft het plaatsen van isolatieglas voor jou veel toegevoegde waarde, omdat je huis de warmte beter binnen zal houden waardoor je minder hard hoeft te stoken. Het klimaat in huis zal ook beter aanvoelen, met minder tocht of koude plekken. Omdat je door het plaatsen van isolatieglas je huis energiezuiniger maakt, zijn er door de overheid op verschillende manieren hulpmiddelen in het leven geroepen waarmee je dit beter kunt bekostigen. Hier lees je over deze financiële steun op regionaal niveau en op landelijk niveau en krijg je enkele andere tips waarmee je de kosten voor het plaatsen van nieuw glas laag kunt houden.

Wat is isolatieglas en wat kost het?

Isolatieglas, de naam zegt het al, is vervaardigd om zo min mogelijk warmte door te laten. Dit wordt gedaan middels een aantal technieken, zoals stilstaande lucht, een edelgas of een metalen coating. Isolatieglas heet ook wel hoogrendementsglas en er zijn verschillende gradaties, elk met een andere prijs en isolatiewaarde. De U-waarde bepaald hoeveel warmte er wordt doorgelaten en hoe lager deze is hoe beter het glas isoleert. HR+++ glas isoleert het beste, maar wordt eigenlijk alleen toegepast in huizen waar energiezuinig leven centraal staat. Het heeft bijvoorbeeld weinig nut om hierin te investeren als een groot gedeelte van de warmte via de muren toch naar buiten gaat. In de volgende tabel vind je de kosten en de kenmerken van deze verschillende glassoorten.

 

Soort dubbel glas Kenmerken U-waarde Prijs per m2
Dubbel glas Twee glasplaten gevuld met lucht. 2,9 W/m2K €63 – €67
HR+ Twee glasplaten met een metalen coating 1,6 W/m2K €73 – €77
HR++ Twee glasplaten met een metalen coating en een spouw gevuld met edelgas. 1,1 W/m2K €77 – €82
HR+++ (triple) Drie glasplaten met daartussen edelgas en een metalen coating 0,7 W/m2K €110 – €130

 

Regionale subsidies

Nu je een idee hebt van de gemiddelde prijzen die je kunt betalen voor nieuw glas, is het ook interessant om te kijken of je ook in aanmerking komt voor een subsidie. Op regionaal niveau wordt het volledig aan de plaatselijke overheid overgelaten waar ze hun subsidiebudget aan willen besteden. Dit kan zijn voor het plaatsen van warmtepompen, het aanleggen van een groendak of het plaatsen van isolatieglas. Wat er voor jou beschikbaar is, wordt dus bepaald door waar je woont en zal je moeten navragen bij de desbetreffende instantie.

Landelijke subsidies en BTW-verlaging

Op landelijk niveau is er de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (EEH). Deze is beschikbaar voor particulieren en Verenigingen van Eigenaren en voldoe je aan de voorwaarden dan kun je tot 20 procent van de uitgaven terugvorderen. Een van deze voorwaarden is echter dat je twee maatregelen treft, dus het vervangen van je glas moet gepaard gaan met het isoleren van je gevel, vloer of dak. Plan je één van deze werkzaamheden, dan kun je gebruik maken van een lager BTW-tarief. Deze is alleen van toepassing op de arbeidskosten en niet op het materiaal. Over deze kosten betaal je 6 procent belasting en niet 21 procent.

Anders geld besparen

In bepaalde omstandigheden zal het lagere BTW-tarief de enige steun zijn die je krijgt. Toch zijn er nog een aantal andere manieren waarop je de kosten voor het vervangen van je glas beter kunt financieren.

  • Sluit een energielening af: betaal je liever verspreid dan in één keer, dan kun je overwegen een energielening af te sluiten. Deze worden aangeboden door verschillende instanties en geven vaak goede voorwaarden, zoals een laag rentepercentage als je het geld uitgeeft aan het energiezuiniger maken van je woning.
  • Kies een plaatselijke glaszetter: daarmee bespaar je op de voorrijkosten, steun je je plaatselijke economie en heb je alle handige regionale kennis en contacten binnen handbereik.
  • Kies HR++ glas: het glas dat de beste prijs/kwaliteit verhouding heeft is HR++ glas. Hiermee zal je de uitgaven het snelste hebben terugverdiend en betaal je niet veel meer dan voor standaard dubbel glas.

Bespaar door het vergelijken van offertes

Een goede planning is voor elke klus essentieel en ook bij het vervangen van je beglazing loont het om van tevoren goed onderzoek te doen naar wat er voor jou geboden wordt. Dit doe je door het opvragen en vergelijken van offertes. Je kunt zelf de glaszetters opzoeken en benaderen, of je kunt dat door ons laten doen. Gebruik onze vergelijkingstool en je zal binnen een paar minuten klaar zijn met het invullen van de informatie die we nodig hebben. Daarna kun je binnen een korte tijd een aantal offertes verwachten van glaszetters in jouw omgeving. Deze vergelijk je vervolgens met elkaar en met eventuele informatie die je zelf al hebt gewonnen. Alleen door meerdere opties te bekijken kun je een weloverwogen beslissing maken wat betreft jouw nieuwe beglazing.

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?


Laatste nieuws

Update ISDE regeling isolatieglas

Het jaar 2024 brengt goed nieuws voor huiseigenaren die overwegen hun woning

Amsterdam ambieert isolatie voor 123.000 woningen tegen 2031

Amsterdam heeft ambitieuze plannen aangekondigd om tegen 2031 maar liefst 123.000 woningen

Betaalt de overheid voor dubbel glas?

Op de vraag of de overheid opdraait voor de kosten van dubbel