Informatie en advies over dubbel glas
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?


Dubbel glas is eigenlijk niets anders dan twee lagen glas die in een frame worden geplaatst. De ruimte tussen beide glasplaten wordt helemaal luchtdicht afgesloten. Het ontbreken van lucht tussen de beide lagen glas zorgt voor een isolerende werking van het glas als het in een kozijn is geplaatst. Dit is de meest voorkomende vorm van glasisolatie. Behalve dubbel glas zijn er andere soorten dubbel glas verkrijgbaar. Hoewel de verschillen miniem lijken te zijn zijn de toepassingen in alle gevallen anders.

Soorten dubbel glas

De beste manier om te isoleren is het gebruik van dubbel glas. Dat komt omdat dubbel glas veel beter isoleert dan enkel glas. Er zijn veel verschillende soorten dubbel glas die kunnen worden toegepast. Op de eerste plaats is dubbel glas in alle maten verkrijgbaar maar op de tweede plaats zit er nog wel wat verschillen in de soorten dubbel glas. Dat varieert van eenvoudige toepassingen van dubbel glas tot super geïsoleerd dubbel glas. Die laatste soorten noemen we HR+, HR ++ of HR+++, al naar gelang de isolerende werking van het dubbel glas.

Voorbereiden op dubbel glas

Het is niet niks om de ramen in je woning te laten vervangen door dubbel glas. Er komt nog al wat bij kijken en het kost een flinke investering. Door een aantal subsidies kun je voordeel halen uit de investering omdat de subsidies er voor kunnen zorgen dat de investering lager zal zijn. Een goede voorbereiding is dus heel belangrijk. Je wilt dat het werk goed en professioneel wordt uitgevoerd door een vakman en uiteraard wil je niet te veel betalen. Om je in te leven kun je op internet kijken wat de verschillende mogelijkheden en prijzen van dubbel glas zijn. Aan de hand van de vierkante meters ramen die je wilt laten vervangen heb je dan al een beeld van de kosten van het dubbel glas.

Offertes voor dubbel glas aanvragen

Met alleen de kosten van het dubbel glas ben je er niet. Het dubbel glas moet ook worden geplaatst. Door het opvragen van verschillende offertes bij diverse glaszetbedrijven krijg je een beeld van de kosten van de plaatsing. Als je het glaszetbedrijf ook het dubbel glas laat leveren dan zul je verbaasd zijn welke voordelen dat geeft. Op deze wijze leg je de hele uitvoering in handen van een enkele partij en dat is altijd gunstig.

Besparingen met investeren in dubbel glas

Het zal duidelijk zijn dat dubbel glas een waardevolle investering zal zijn. Je merkt na het installeren van dubbel glas dat je stookkosten aanzienlijk zullen dalen. Die voordelen kunnen dermate oplopen dat de investering in dubbel glas snel is terug verdient. Een voorbeeld is bijvoorbeeld de besparing om het gebruik van gas voor een doorsnee huishouden. Bij het toepassen van dubbel glas kun je toch al snel 15 tot 20 kubieke meter gas per vierkante meter dubbel glas besparen. Dat zijn aanzienlijke besparingen die het gasverbruik verminderen. Deze besparingen op het gasverbruik moet je natuurlijk afzetten tegen de kosten van dubbel glas. Je zult zien dat de kosten de opbrengsten zullen evenaren.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?


Laatste nieuws

Update ISDE regeling isolatieglas

Het jaar 2024 brengt goed nieuws voor huiseigenaren die overwegen hun woning

Amsterdam ambieert isolatie voor 123.000 woningen tegen 2031

Amsterdam heeft ambitieuze plannen aangekondigd om tegen 2031 maar liefst 123.000 woningen

Betaalt de overheid voor dubbel glas?

Op de vraag of de overheid opdraait voor de kosten van dubbel