Informatie en advies over dubbel glas
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?


HR +++ glasBij triple glas wordt een extra glaslaag toegevoegd aan het dubbel glas. De kracht van deze soort glas ligt in het feit dat het een optimale isolatie garandeert. Voorwaarde voor het plaatsen van triple glas is wel dat het huis moet zijn voorzien van een goede ventilatie. De super isolerende waarde van triple glas zorgt dat er echt geen lucht meer door het glas of kozijn komt.

Kenmerken van triple glas

Zoals de naam aangeeft is het kenmerk van triple glas dat het een driedubbel glas heeft in plaats van dubbel glas. De extra glasplaat zorgt voor nog meer isolatie. Uiteraard is de extra glaslaag mede oorzaak van die extra isolatie maar ook het gas dat tussen de verschillende glaslagen wordt aangebracht zorgt voor optimale isolerende werking. Triple glas is dan ook de meest perfecte soort isolerende glas voor je woning.

Triple glas is zwaarder

Je kunt je voorstellen dat triple glas zwaarder is dan dubbel glas en natuurlijk veel zwaarder dan enkel glas. Hoewel bij de huidige nieuwbouwwoningen rekening wordt gehouden met deze soort isolerend glas is dat bij oudere woningen niet het geval. De reden is dat bij de bouw van oudere woningen deze glassoort nog helemaal niet bestond. Je moet dus weten of je huidige kozijnen bestand zijn tegen het gewicht van triple glas. Als je tegelijkertijd met het plaatsen van triple glas ook je kozijnen vervangt door kunststof kozijnen is er uiteraard niets aan de hand.

Triple glas is de duurste soort isolerend glas

De extra glaslaag zorgt niet alleen voor de beste isolatie maar zorgt ook voor een hogere prijs. Toch kan het overgaan op triple glas in veel gevallen aantrekkelijk zijn. De extreme isolerende werking van triple glas heeft zijn invloed op je energierekening. De toepassing van het duurdere triple glas zorgt wel voor een veel lager energieverbruik en dus veel lagere energie kosten. Met dat voordeel is de aanschaf van triple glas snel terug verdient.

De populariteit van triple glas

Door de huidige trend om energiezuinige woningen te bouwen is het triple glas in opkomst. De isolerende eigenschappen van triple glas veroorzaken een toename van de toepassing van triple glas. Maar omdat triple glas door het aanbrengen van extra coatings ook meer zonne-energie binnen laat dan andere soorten dubbel glas is het triple glas heel populair aan het worden in Nederland.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?


Laatste nieuws

Update ISDE regeling isolatieglas

Het jaar 2024 brengt goed nieuws voor huiseigenaren die overwegen hun woning

Betaalt de overheid voor dubbel glas?

Op de vraag of de overheid opdraait voor de kosten van dubbel

Amsterdam ambieert isolatie voor 123.000 woningen tegen 2031

Amsterdam heeft ambitieuze plannen aangekondigd om tegen 2031 maar liefst 123.000 woningen