Informatie en advies over dubbel glas
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?


Het vervangen van je oude glas voor dubbel glas is bijna altijd een goed idee. Er zijn verschillende soorten dubbel glas waar je uit kunt kiezen, elk met een andere prijs en isolatiewaarde. Je zal in vele gevallen het energieverbruik van je woning verminderen, omdat je minder hard hoeft te stoken om dezelfde temperatuur te handhaven. Hierdoor stoot je minder CO2-gassen uit en word je dus milieuvriendelijker. Hier lees je over de prijzen om het glas te plaatsen, welke financiële hulpmiddelen er beschikbaar zijn gesteld door de overheid en hoe je deze kosten laag kunt houden.

De soorten dubbel glas en hun prijzen

Dubbel glas is een verzamelnaam van glassoorten die bestaan uit twee (en soms drie) glasplaten met daartussen een spouw. Bij standaard dubbel glas is deze spouw gevuld met stilstaande lucht, en bij hoogrendementsglas (HR glas) bevat deze een edelgas of een metalen coating. Dit zorgt ervoor dat de isolatiewaarde (U-waarde) stijgt. Deze isolatiewaarde geeft weer hoeveel warmte het glas doorlaat en hoe lager het nummer hoe beter. Daarnaast is er triple glas, dat bestaat uit drie glasplaten met daartussen twee spouwen. De volgende tabel geeft de kenmerken en kosten omtrent deze soorten dubbel glas weer, inclusief BTW.

 

Soort dubbel glas Kenmerken U-waarde Prijs per m2
Dubbel glas Twee glasplaten gevuld met lucht. 2,9 W/m2K €63 – €67
HR+ Twee glasplaten met een metalen coating 1,6 W/m2K €73 – €77
HR++ Twee glasplaten met een metalen coating en een spouw gevuld met edelgas. 1,1 W/m2K €77 – €82
HR++ (triple) Drie glasplaten met daartussen edelgas en een metalen coating 0,7 W/m2K €110 – €130
Installatiekosten €45 – €55 per m2

 

De installatiekosten

Het plaatsen van glas kost dus ongeveer €50 per vierkante meter. Dit kan verschillen per glaszetter en ook per situatie. Zijn er steigers nodig of bevindt het glas zich op een moeilijk bereikbare plek, dan zullen deze duurder worden. HR++ glas is het meest toegepaste glas in Nederland. Per vierkante meter ben je hier inclusief installatie dus gemiddeld €130 per vierkante meter aan kwijt.

 

Subsidies

Omdat je je CO2-uitstoot verminderd wordt het plaatsen van dubbel glas gesubsidieerd. Ten eerste is er de subsidie Energiebesparing Eigen Huis (EEH) die alle isolatiewerkzaamheden aan een woning dekt. Laat je je glas vervangen en daarnaast ook je spouw, gevel, vloer, grond of dak isoleren, dan kom je in aanmerking voor deze subsidie. Je moet dus twee of meer van deze isolatiewerken laten uitvoeren. De subsidie is bedoeld voor Verenigingen van Eigenaren en particulieren en loopt nog tot en met 31 december 2018. Daarnaast zijn er vaak op regionaal niveau ook subsidies en het loont om dit na te vragen. Elke regio kan zelf bepalen waar zijn subsidiebudget naartoe gaat, maar het kan zijn dat in jouw stad, gemeente of provincie het plaatsen van dubbel glas hieronder valt.

Verlaagd BTW-tarief

Naast de subsidies is er ook het verlaagde BTW-tarief op isolatiewerkzaamheden en andere services. Dit betekent dat de arbeidskosten voor het plaatsen van je dubbele glas worden belast met een lager percentage, namelijk 6 procent. Dit scheelt toch 15 procent op een grote kostenpost. Het materiaal valt hier echter niet onder.

Bespaar ook zo

Er zijn ook andere manieren waarop je kunt besparen, hier lees je welke dit zijn.

  • Energielening: dit is niet echt een besparing maar wel een hulpmiddel. Je kunt voor het plaatsen van dubbel glas en energielening afsluiten om het te bekostigen en in termijnen terug te betalen. Je betaalt dan een aanzienlijk lager rentepercentage.
  • HR++ glas: dit glas heeft over het algemeen de snelste terugverdientijd en geeft de beste prijs/kwaliteit verhouding.
  • Minder voorrijkosten: door een plaatselijke glaszetter aan te nemen zal je de voorrijkosten verminderen of soms volledig vermijden.

Begin hier met je planning

Het plannen van elke grote klus begint met het oriënteren op de markt. Zo kom je erachter wat er mogelijk is voor jouw budget. Dit doe je door het opvragen van offertes. Dit is een tijdrovende, maar zeer waardevolle taak, omdat je op deze manier de beste deal kunt vinden voor jouw situatie. Wij kunnen deze offertes voor je bij elkaar zoeken, als je gebruik maakt van onze vergelijkingstool. Deze tool is gratis, maar kan je een boel tijd uit handen nemen. De offertes die je krijgt zijn vrijblijvend en kun je combineren met je eigen onderzoek. Op die manier weet je zeker dat je de beste beslissing maakt wat betreft jouw nieuwe dubbele glas.

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?


Laatste nieuws

Update ISDE regeling isolatieglas

Het jaar 2024 brengt goed nieuws voor huiseigenaren die overwegen hun woning

Betaalt de overheid voor dubbel glas?

Op de vraag of de overheid opdraait voor de kosten van dubbel

Amsterdam ambieert isolatie voor 123.000 woningen tegen 2031

Amsterdam heeft ambitieuze plannen aangekondigd om tegen 2031 maar liefst 123.000 woningen