Informatie en advies over dubbel glas
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?


Voor veel woningbezitters is de maandelijkse termijn die ze aan hun energiebedrijf betalen een behoorlijke kostenpost. Niet zo heel verwonderlijk. De seizoenen zijn namelijk aan het veranderen. De aarde warmt zich op, en dat heeft tot gevolg dat de weersomstandigheden steeds extremer worden. De kwakkelwinters zoals we die kenden komen niet meer. Tegenwoordig zijn winters steng en koud. Ze duren bovendien veel langer dan voorheen. Dit heeft tot gevolg dat je veel meer moet stoken met je cv ketel om een behaaglijk warm huis te hebben. Het aardgas wat je hiervoor verbruikt wordt steeds schaarser en dus ook duurder. Geen wonder dat de jaarafrekening van het energiebedrijf aanvoelt als een klap in je gezicht. Het is hoog tijd dat jij je woning klaar maakt voor de toekomst.

Waarom zou jij glasisolatie laten plaatsen

Wanneer jij je woning laat isoleren kom je allereerst voor een behoorlijke uitgave te staan. Isolatie is immers kostbaar, en dat zie je terug in de rekening. Daarnaast geeft isolatie een heleboel zooi in je huis. Het isolatiemateriaal wat wordt aangebracht zal in eerste instantie na het op maat snijden voor een deel in de lucht blijven hangen wat voor gezondheidsschade kan zorgen. Wanneer je kijkt naar de grootste oppervlakken in je huis zie je al snel waar de warmte doorheen vertrekt. Je ramen nemen een behoorlijk oppervlak in. Glasisolatie is dan ook zo’n gek idee nog niet wanneer jij wil voorkomen dat de warmte van binnenuit jouw huis kan verlaten. Glasisolatie is een ander woord voor dubbel glas. Glasisolatie heeft meerdere voordelen die we graag voor je benoemen.

  • Warmte blijft binnen in de winter. De warmte die jij opwekt met je cv installatie verdwijnt bij enkel glas doorgaans rechtstreeks door en langs je ramen weer naar buiten. Bij dubbel glas is dit niet zo. Hierbij blijft de warmte binnenshuis hangen doordat er een warmte werende laag zit tussen de twee ruiten in. Op die manier blijft warmte hangen waar jij het wil hebben; binnenshuis. Je zal minder aardgas hoeven te verstoken waardoor jij je dubbel glas in een jaar of 6 weer terugverdient.
  • Warmte blijft buiten in de zomer. De zomermaanden worden ook steeds extremer. Steeds vaker krijg je te maken met een hittegolf. Wanneer jouw woning enkel glas heeft zal die warmte naar binnen trekken door jouw ramen heen. Er zit dan nog maar één ding op; gordijnen dicht en je hele huis verduisteren. Niet echt het toppunt van gezelligheid natuurlijk. Dubbel glas weert warmte waardoor de warmte tijdens een hittegolf buiten blijft.
  • Geluid komt niet van buiten naar binnen. Wanneer jij aan de straatkant zit heb je nogal wat last van geluid van het verkeer. De buurman die wegrijdt met zijn auto, een drukke doorgaande weg; het zijn allemaal zaken die jouw rust verstoren. Dubbel glas heeft een geluidswerende functie. Daardoor wordt het geluid van buiten gedempt waardoor jij binnenshuis meer rust hebt.
  • Inbrekers houden niet van dubbel glas. Dubbel glas is moeilijker om stuk te slaan dan enkel glas. Een woning met dubbel glas zal inbrekers dan ook afschrikken. Je woont een stuk geruster wanneer jouw woning van dubbel glas is voorzien.

Heb je recht op subsidie bij isolatieglas

Isolatieglas kopen betekent een behoorlijk hoge rekening. Wanneer jij die betaalt is het altijd prettig wanneer de overheid jou een stukje tegemoet komt. De Europese Unie heeft de Nederlandse opdracht gegeven om de CO2 uitstoot van huishoudens drastisch terug te dringen Mede daarom geeft de overheid een subsidie op isolatieglas. Er zijn 2 subsidieregels bekend momenteel waar jij gebruik van kan maken. De SEEW maatregel is de eerste. Deze maatregel houdt in dat jij minimaal twee soorten isolatie tegelijk moet laten aanbrengen. Glasisolatie is één van die twee maatregels. Je zou daarnaast kunnen kiezen voor bijvoorbeeld gevelisolatie of dakisolatie. Jouw voordeel op je ramen ligt in dat geval rond 40 euro per vierkante  meter. De tweede maatregel die we willen benoemen is het verlaagde BTW tarief. Dit houdt in dat jij in plaats van 21 procent BTW over het loon van de glaszetter of het isolatiebedrijf slechts 6 procent BTW hoeft te betalen. Dat scheelt een stuk wanneer je bedenkt dat de BTW een behoorlijk aandeel van de totale rekening betreft.

Offertes opvragen

Het snelste bespaar je op glasisolatie door het opvragen van offertes. Dit is heel eenvoudig. Met één muisklik op onderstaande button vraag jij vrijblijvend meerdere offertes op bij glashandelaren bij jou in de buurt. Het vergelijken van die offertes kan jou een voordeel van wel 40 procent opleveren en het is dan ook meer dan de moeite waard. Een lokale glashandel heeft nog een voordeel; wanneer jouw gemeente een extra subsidie geeft op glasisolatie weten zijn dat, en kan jij deze direct aanvragen.

 

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?


Laatste nieuws

Update ISDE regeling isolatieglas

Het jaar 2024 brengt goed nieuws voor huiseigenaren die overwegen hun woning

Amsterdam ambieert isolatie voor 123.000 woningen tegen 2031

Amsterdam heeft ambitieuze plannen aangekondigd om tegen 2031 maar liefst 123.000 woningen

Betaalt de overheid voor dubbel glas?

Op de vraag of de overheid opdraait voor de kosten van dubbel