Informatie en advies over dubbel glas
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?


HR in de aanduiding van dubbel glas geeft aan dat er een dun laagje metaal is aangebracht. Dit dunne laagje metaal zorgt er voor dat het licht wel wordt doorgelaten maar de warmte die met dat licht meekomt niet. Dat dunne laagje is vrijwel niet waarneembaar voor het menselijke oog. Het materiaal helpt ook om het huis op te warmen met behulp van de straling van de zon.

De betekenis van HR +

HR + glas betekent niets minder dan hoog rendement glas. In de basis is het hetzelfde als dubbel glas maar op het HR + glas wordt een dun laagje metaal aangebracht dat de er voor zorgt dat de zon kans krijgt om door de ruit te stralen. Tegelijkertijd weerkaatst het dunne laagje metaal bepaalde straling die van invloed zijn op de isolatie van het HR = glas.

Eigenschappen van HR +

De ruimte tussen de beide glasplaten van het HR + glas wordt gevuld met een speciaal soort gas dat argon of krypton heet. Deze gassoort zorgt voor een extra isolerende werking van het HR + glas. De dikte van de ruimte tussen beide glaslagen bepalen weer of je te maken hebt met HR + of HR ++ dubbel glas.

Offertes voor HR + glas aanvragen

Met alleen de kosten van het HR + glas ben je er niet. Het HR + glas moet ook worden geplaatst. Door het opvragen van verschillende offertes bij diverse glaszetbedrijven krijg je een beeld van de kosten van de plaatsing. Als je het glaszetbedrijf ook het HR + glas laat leveren dan zul je verbaasd zijn welke voordelen dat geeft. Op deze wijze leg je de hele uitvoering in handen van een enkele partij en dat is altijd gunstig.

Prijsvergelijken van HR ++ ten opzichte van andere soorten dubbel glas

De prijzen van de verschillende soorten dubbel glas liggen nogal uit elkaar. Dat komt doordat de verschillende soorten allemaal specifieke kenmerken hebben en die komen in de kostprijs tot uiting.
Door het opvragen van verschillende offertes bij diverse glaszetbedrijven krijg je een beeld van de kosten van de plaatsing. Als je het glaszetbedrijf ook het dubbel glas laat leveren dan zul je verbaasd zijn welke voordelen dat geeft. Op deze wijze leg je de hele uitvoering in handen van een enkele partij en dat is altijd gunstig.

Soort dubbel glas prijs per vierkante meter voordeel per jaar op basis van
  inclusief montage 20 vierkante meter dubbel glas
Standaard dubbel glas 120 euro 155 euro
HR 125 euro 185 euro
HR+ 130 euro 230 euro
HR++ 135 euro 265 euro
HR+++ 175 euro 285 euro

 

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?


Laatste nieuws

Update ISDE regeling isolatieglas

Het jaar 2024 brengt goed nieuws voor huiseigenaren die overwegen hun woning

Betaalt de overheid voor dubbel glas?

Op de vraag of de overheid opdraait voor de kosten van dubbel

Amsterdam ambieert isolatie voor 123.000 woningen tegen 2031

Amsterdam heeft ambitieuze plannen aangekondigd om tegen 2031 maar liefst 123.000 woningen