Informatie en advies over dubbel glas
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?


Het jaar 2024 brengt goed nieuws voor huiseigenaren die overwegen hun woning energiezuiniger te maken. De Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) regeling wordt met maar liefst 40 miljoen euro verhoogd. Deze financiële impuls is bedoeld om het gebruik van duurzame energie te stimuleren en draagt bij aan een groenere toekomst. In dit artikel richten we ons specifiek op de voordelen van de ISDE regeling met betrekking tot isolatieglas.

Verhoging van het Budget

In 2024 wordt het totale budget van de ISDE regeling verhoogd met 40 miljoen euro. Dit betekent dat er meer financiële middelen beschikbaar zijn voor huiseigenaren die willen investeren in energiebesparende maatregelen. Een welkome ontwikkeling die het aantrekkelijker maakt om te kiezen voor duurzame oplossingen, zoals isolatieglas.

Subsidie aanvragen voor isolatieglas

Een van de interessante mogelijkheden binnen de ISDE regeling is het aanvragen van subsidie voor isolatieglas. Isolatieglas draagt aanzienlijk bij aan het verminderen van energieverlies in een woning, wat resulteert in lagere energiekosten en een kleinere ecologische voetafdruk. Je ontvangt een passend bedrag per vierkante meter. Het bedrag hangt natuurlijk ook af van het isolerende vermogen van het glas.

Dubbel voordeel

Een extra regel voor huiseigenaren is dat wanneer zij minimaal twee isolerende maatregelen laten uitvoeren, zij het dubbele bedrag per vierkante meter ontvangen. Dit betekent dat het financiële voordeel erg toeneemt wanneer meerdere duurzame maatregelen, waaronder isolatieglas, worden toegepast.

Toegankelijkheid voor monumentale woningen

Om de ISDE regeling toegankelijker te maken voor monumentale woningen, worden de minimale afmetingen en isolatiewaarden verlaagd. Dit biedt historische huiseigenaren de mogelijkheid om hun woningen te isoleren zonder te voldoen aan de oude regels van de overheid.

Overige Overwegingen

Naast financiële voordelen biedt isolatieglas tal van andere voordelen. Het draagt bij aan een betere akoestiek, verhoogt het comfort in huis en verbetert de algehele waarde van het huis. Daarnaast draagt het bij aan het verminderen van de CO2-uitstoot, wat positief is voor het milieu.

Vergelijk isolatieglas vakspecialisten

Wil je profiteren van de vernieuwde ISDE regeling en investeren in isolatieglas? Voordat je een aankoop doet, is het verstandig om isolatieglas vakspecialisten te vergelijken. Via onze site kun je gratis en vrijblijvend offertes aanvragen, zodat je de beste deal kunt vinden die past bij jouw wensen en budget. Maak vandaag nog een bewuste keuze voor een energiezuinige en comfortabele woning!