Informatie en advies over dubbel glas
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?


HR +++ glasIn principe is HR +++ dezelfde soort dubbel glas als triple glas. Ook hier is de breedte van de ruimte tussen de glaslagen samen met de toevoeging van Argon of Krypton bepalend. Het HR +++ dubbel glas is het summum op het gebied van glasisolatie. Met het toepassen van deze soort dubbel glas ben je verzekerd van een uitmuntende isolerende werking van je glas.

Eigenschappen van HR +++ glas

Bij HR +++ glas wordt een extra glaslaag toegevoegd aan het dubbel glas. De kracht van deze soort glas ligt in het feit dat het een optimale isolatie garandeert. Voorwaarde voor het plaatsen van HR +++ glas is wel dat het huis moet zijn voorzien van een goede ventilatie. De super isolerende waarde van HR +++ glas zorgt dat er echt geen lucht meer door het glas of kozijn komt.

Andere kenmerken van HR +++ glas

Zoals de naam aangeeft is het kenmerk van HR +++ glas dat het een driedubbel glas heeft in plaats van dubbel glas. De extra glasplaat zorgt voor nog meer isolatie. Uiteraard is de extra glaslaag mede oorzaak van die extra isolatie maar ook het gas dat tussen de verschillende glaslagen wordt aangebracht zorgt voor optimale isolerende werking. HR +++ glas is dan ook de meest perfecte soort isolerende glas voor je woning.

HR +++ glas is zwaarder

Je kunt je voorstellen dat HR +++ glas zwaarder is dan dubbel glas en natuurlijk veel zwaarder dan enkel glas. Hoewel bij de huidige nieuwbouwwoningen rekening wordt gehouden met deze soort isolerend glas is dat bij oudere woningen niet het geval. De reden is dat bij de bouw van oudere woningen deze glassoort nog helemaal niet bestond. Je moet dus weten of je huidige kozijnen bestand zijn tegen het gewicht van HR +++ glas. Als je tegelijkertijd met het plaatsen van HR +++ glas ook je kozijnen vervangt door kunststof kozijnen is er uiteraard niets aan de hand.

HR +++ glas is de duurste soort isolerend glas

De extra glaslaag zorgt niet alleen voor de beste isolatie maar zorgt ook voor een hogere prijs. Toch kan het overgaan op HR +++ glas in veel gevallen aantrekkelijk zijn. De extreme isolerende werking van HR +++ glas heeft zijn invloed op je energierekening. De toepassing van het duurdere HR +++ glas zorgt wel voor een veel lager energieverbruik en dus veel lagere energie kosten. Met dat voordeel is de aanschaf van HR +++ glas snel terug verdient.

De populariteit van HR +++ glas

Door de huidige trend om energiezuinige woningen te bouwen is het HR +++ glas in opkomst. De isolerende eigenschappen van HR +++ glas veroorzaken een toename van de toepassing van HR +++ glas. Maar omdat HR +++ glas door het aanbrengen van extra coatings ook meer zonne-energie binnen laat dan andere soorten dubbel glas is het HR +++ glas heel populair aan het worden in Nederland.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?


Laatste nieuws

Update ISDE regeling isolatieglas

Het jaar 2024 brengt goed nieuws voor huiseigenaren die overwegen hun woning

Amsterdam ambieert isolatie voor 123.000 woningen tegen 2031

Amsterdam heeft ambitieuze plannen aangekondigd om tegen 2031 maar liefst 123.000 woningen

Betaalt de overheid voor dubbel glas?

Op de vraag of de overheid opdraait voor de kosten van dubbel