Informatie en advies over dubbel glas
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?


De kosten van dubbel glas worden bepaald door een aantal factoren. Natuurlijk is het totale raamoppervlak de basis van waaruit de kosten worden opgebouwd. Daarnaast zijn er verschillende soorten dubbel glas die kunnen worden verwerkt. Hoe hoger de waarde van het dubbel glas hoe hoger de isolatiewaarde van het glas zal zijn en hoe meer besparing je kunt realiseren.
Hieronder tref je in een overzicht een indicatie van de kosten van dubbel glas.

Kostprijs dubbel glas
  gemiddeld    prijzen en soorten glas    
soort woning raamoppervlak dubbel HR HR+ HR++ HR+++
  in m2 glas        
70 euro 75 euro 80 euro 85 euro 1250 euro
vrijstaande woning 50 3500 euro 3750 euro 4000 euro 4250 euro 6250 euro
2 onder 1 kap 35 2450 euro 2625 euro 2800 euro 2975 euro 4375 euro
hoekwoning 30 2100 euro 2250 euro 2400 euro 2550 euro 3750 euro
tussenwoning 20 1400 euro 1500 euro 1600 euro 1700 euro 2500 euro
appartement 15 1050 euro 11250 euro 1200 euro 1275 euro 1875 euro

Kosten van de glaszetter

Voor het plaatsen van het dubbel glas kun je het beste een glszetter inhuren. Hieronder kun je zien wat de kosten van een glaszetter ongeveer zijn. De kosten zijn gebaseerd op een prijs per m2 van € 55,00. Je kunt het beste altijd eerst een offerte van een glaszetter aanvragen. De glaszetter kan je ook heel goed informeren over de mogelijkheden en besparingen.

Kostprijs glaszetter
  gemiddeld kosten
soort woning raamoppervlak glaszetter
vrijstaande woning 50 2750 euro
2 onder 1 kap 35 1925 euro
hoekwoning 30 1650 euro
tussenwoning 20 1100 euro
appartement 15 825 euro

Kosten glaszetter

De professionele glaszetter hanteert over het algemeen een uurloon dat ongeveer tussen de 35 en 45 euro ligt. Op deze kosten is het lage BTW tarief van 6% van toepassing vanwege de subsidieregelingen. Dat voordeel heb je meteen te pakken. De kosten voor materialen als kitten en plakband zijn uiteraard niet inbegrepen. Het is wel verstandig de arbeidskosten van de glaszetter te vergelijken met de kosten van het dubbel glas. Laat je niet verleiden door lage uurtarieven waar hoge glasprijzen tegenover staan. Een offerte bij de specialist kan je veel helderheid brengen. Vergelijken van de totale kosten door middel van offertes zal altijd interessant zijn.

Besparingen met dubbel glas

Het zal duidelijk zijn dat dubbel glas een waardevolle investering zal zijn. Je merkt na het installeren van dubbel glas dat je stookkosten aanzienlijk zullen dalen. Die voordelen kunnen dermate oplopen dat de investering in dubbel glas snel is terug verdient. Een voorbeeld is bijvoorbeeld de besparing om het gebruik van gas voor een doorsnee huishouden. Bij het toepassen van dubbel glas kun je toch al snel 15 tot 20 kubieke meter gas per vierkante meter dubbel glas besparen. Dat zijn aanzienlijke besparingen die het gasverbruik verminderen. Deze besparingen op het gasverbruik moet je natuurlijk afzetten tegen de kosten van dubbel glas. Je zult zien dat de kosten de opbrengsten zullen evenaren.

Tips om op kosten voor dubbel glas te besparen

Het is zeer de moeite waard om als je wilt gaan investeren in dubbel glas om dit samen met je buren te gaan doen. Of in iedere geval met iemand die ook graag over wil gaan op het dubbel glas. Als je dan samen een grotere hoeveelheid dubbel glas inkoopt kun je een korting afdingen bij de leverancier. Deze korting kan best interessant zijn zeker als je met meerderen tegelijk dubbel glas aanschaft. Bij twee onder een kap woningen is dat helemaal ideaal omdat de afmetingen in veel gevallen gelijk zijn. Bovendien heb je dan maar een keer de voorrijkosten van de glaszetter.

Goed onderhoud bespaart ook geld

Het is belangrijk om het dubbel glas en de kozijnen altijd goed te reinigen. Ook al zijn kunststofkozijnen veel meer onderhoudsarm dan houten kozijnen, ze hebben wel degelijk onderhoud nodig. Het verzamelen van vuil in hoekjes en gaatjes kan op den duur tot problemen leiden. Als je de ramen en de kozijnen goed schoon maakt voorkom je die problemen en gaat het dubbel glas langer mee.

Vervangen van dubbel glas in delen

Een andere tip om te besparen op de kosten van dubbel glas is om niet alles in een keer te vervangen maar om stapsgewijs elke keer een deel van je woning te voorzien van dubbel glas. Zo spreid je de kosten van het dubbel glas terwijl je wel direct van de voordelen van het lagere energieverbruik kunt profiteren. Het is verstandig om eerst de ruimtes met het grootste verbruik te gaan voorzien van dubbel glas.

De kwaliteit van dubbel glas

Dubbel glas moet aan een groot aantal standard eisen voldoen die zijn afgesproken met de hele bedrijfstak. Elke soort glas heeft zo zijn eigen keurmerk en aan de hand daarvan kun je direct zien of een bepaalde sort dubbel glas voldoet aan de vastgestelde eisen. Tegelijkertijd weet je dan ook dat het rendement op dat dubbel glas altijd is zoals je hebt uitgerekend. Het is dus absoluut niet zo dat een hoge prijs een hoge kwaliteit vertegenwoordigt. Het hangt van de omzetsnelheid bij een glaszetbedrijf af welke inkoopprijs ze kunnen hanteren. Een hoog volume bij de inkoop kan zorgen voor een aantrekkelijke verkoopprijs.

De service bij het plaatsen van dubbel glas

De professionele glaszetbedrijven leveren een hoogwaardige service bij het plaatsen van dubbel glas. Hun ervaring en werkwijze garandeert een solide installatie binnen de afgesproken tijd. Juist door de ervaring van het professionele glaszetbedrijf zullen ze sneller werken end dus ook goedkoper. In combinatie met een scherpe verkoopprijs kan een professioneel glaszetbedrijf dan ook goedkoper zijn dan een individuele glaszetter.

De verschillende prijsklasses bij dubbel glas

Je budget bepaalt natuurlijk welke sort en dus welke kwaliteit dubbel glas je aan kunt schaffen. Een lage kostprijs is weliswaar gunstig voor je budget maar het rendement kan ook lager zijn. Daarom kan een gefaseerde aanschaf en plaatsing van dubbel glas aantrekkelijker zijn. Op den duur heb je dan een hoogwaardige kwaliteit dubbel glas in je woning en dat zal de waarde van de woning ten geode komen

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?


Laatste nieuws

Update ISDE regeling isolatieglas

Het jaar 2024 brengt goed nieuws voor huiseigenaren die overwegen hun woning

Amsterdam ambieert isolatie voor 123.000 woningen tegen 2031

Amsterdam heeft ambitieuze plannen aangekondigd om tegen 2031 maar liefst 123.000 woningen

Betaalt de overheid voor dubbel glas?

Op de vraag of de overheid opdraait voor de kosten van dubbel