Informatie en advies over dubbel glas
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?


Subsidie dubbel glas 2018Het klimaat is aan het veranderen. Daar waar je voorheen alleen in de herfstmaanden herfststormen had, komen deze nu het hele jaar voor. Zo’n herfststorm door het jaar heen is het gevolg van de opwarming van de aarde. We hebben weersomstandigheden die helemaal niet bij ons land passen. Daar ben jij uiteraard totaal niet op ingesteld. Je huis is ook niet ingesteld op herfsttaferelen door het hele jaar heen. Wanneer je kijkt naar de staat van onderhoud van je huis zie je dat al die regen en harde wind hun tol eisen. De kozijnen van je huis gaan in no time achteruit, en bij een hevige wind voel je de tocht langs je ramen trekken. Het is dan ook een verstandig idee om jouw huis weerbaar te maken tegen deze klimaatsverandering. Dat kan je doen door het aanschaffen van dubbel glas, eventueel in combinatie met nieuwe kozijnen.

*Tip:

→ Wat kost dubbel glas? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend meerdere offertes van diverse lokale glaszetters.

Hoe komt het enorme prijsverschil bij dubbel glas

Wanneer je in je zoekmachine van je computer kijkt naar de resultaten bij  ‘dubbel glas’ kom je nogal wat prijsverschil tegen. De grote vraag die op dat moment bij jou rijst is uiteraard; waar komt dat enorme prijsverschil vandaan. Het antwoord voor deze vraag is heel eenvoudig. Het prijsverschil bij dubbel glas komt vooral doordat er meerdere soorten dubbel glas zijn. De soorten dubbel glas worden uitgedrukt in termen. Je hebt het ouderwetse dubbel glas, wat ook wel HR wordt genoemd. Daarna komt het iets luxueuzere dubbel glas, wat HR+ wordt genoemd. Daarna komt het dubbel glas wat past in de bouwwetgeving van tegenwoordig, HR++ glas. Dit dubbel glas is vandaag de dag de standaard. Er is nog één soort dubbel glas die een hoger rendement oplevert; HR+++ glas. Dit is eigenlijk glas wat bestaat uit 3 lagen met een laagje metaal ertussen. Dit zorgt ervoor dat er nauwelijks nog warmte door het dubbele glas heen kan vertrekken. De prijzen van dubbel glas lopen ook op. HR glas koop je voor 60 euro per vierkante meter. HR+++ glas kost echter 100 euro per vierkante meter. Het prijsverschil bij dubbel glas is dus vooral afhankelijk van de HR waarde bij glas.

Waarom zou je niet direct het hoogste rendement kiezen

Wanneer je dubbel glas gaat kopen lijkt de prijs per vierkante meter wel mee te vallen. Je zou dan ook kunnen denken om het glas met het hoogste rendement, HR+++, te kopen. In de praktijk kan je dan echter behoorlijk duur uit zijn. Ramen zijn immers groot, en het oppervlak aan dubbel glas wat je nodig hebt valt dan ook altijd tegen. Dubbel glas uit de duurdere categoriën levert je echter wel het laagste warmteverlies op. Het is dus een afweging voor jou welke soort dubbel glas jij kiest voor in je woning. Je verdient het dubbele glas altijd weer terug doordat je minder aardgas hoeft te verstoken.

Krijg je een subsidie voor de aanschaf van dubbel glas

Wanneer je overgaat tot de aanschaf van dubbel glas loopt dat behoorlijk in de papieren. Je bent duizenden euro’s kwijt die je niet direct weer hebt terugverdiend. Gelukkig heeft de overheid een subsidie in het leven geroepen voor huizeneigenaren die hun woning laten voorzien van dubbel glas. Door deze subsidie word jij aangemoedigd om dubbel glas in de categorie HR++ of HR+++ te kopen. Je krijgt een subsidie die kan oplopen tot 40 euro per vierkante meter dubbel glas. Die subsidie is echter onderdeel van een subsidieregeling van de overheid die meer omvat. Het is dus goed om je hier van tevoren verder in te verdiepen.

SEEW

De subsidie op dubbel glas valt onder de SEEW, de Subsidie Energiebesparing Eigen Woning. Dit houdt in dat je minimaal twee soorten isolatie moet laten toepassen op hetzelfde moment voordat je deze subsidie kan claimen. Kies je bijvoorbeeld voor spouwmuurisolatie in combinatie met isolatieglas, dan heb je recht op de subsidie. Dit subsidiepotje geldt nog tot eind 2018, mits er nog budget in zit tegen die tijd. Je hebt dus nog even de tijd om te sparen voor dubbel glas, maar wacht niet te lang; deze subsidie is namelijk razend populair bij huizenbezitters. Lees verder op RVO.nl.

Isolatieadvies tot 2018

Je kan kiezen voor een isolatieadvies. Hierin wordt door een isolatie adviesbureau voor jou voorgerekend welke isolatie soorten jij het beste kan laten toepassen in je woning. Zo’n advies kost ook wat, en daar krijg je van de Nederlandse overheid eveneens een subsidie op. Wanneer jij het advies aanvraagt bij een gecertificeerd adviesbureau kan je deze subsidie claimen. De subsidie bedraagt 150 euro. Een isolatieadvies is geen onderdeel van de SEEW regeling.

Offertes opvragen

Wanneer jij wil gaan isoleren bij je huis is het goed om offertes op te vragen. Dit doe je door op de onderstaande button te klikken. Je vraagt op die manier vrijblijvend meerdere offertes op waar jij je voordeel mee kan doen. Dat voordeel kan oplopen tot wel 40 procent, en is dus absoluut de moeite waard.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?


Laatste nieuws

Update ISDE regeling isolatieglas

Het jaar 2024 brengt goed nieuws voor huiseigenaren die overwegen hun woning

Betaalt de overheid voor dubbel glas?

Op de vraag of de overheid opdraait voor de kosten van dubbel

Amsterdam ambieert isolatie voor 123.000 woningen tegen 2031

Amsterdam heeft ambitieuze plannen aangekondigd om tegen 2031 maar liefst 123.000 woningen