Informatie en advies over dubbel glas
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?


Het klimaat is hevig aan het veranderen. We hoeven jou daar niet van te overtuigen; je hoeft eigenlijk alleen maar uit het raam te kijken. In het voorjaar zie je herfsttaferelen voorbij komen. De regen valt met stortbuien tegelijk neer, en de temperatuur blijft nog heel lang rond het vriespunt hangen. Het is dan ook niet zo heel verwonderlijk dat jij iedere maand een behoorlijk bedrag betaalt aan je energiebedrijf als voorschot. Wanneer je dan naderhand gaat kijken bij de jaarafrekening kom je tot de conclusie dat je nog behoorlijk wat moet bijbetalen. Dat veranderende klimaat heeft dus nogal wat invloed op jouw stookgedrag en de stookkosten. Op dit moment zijn veel Nederlanders op internet op zoek naar mogelijkheden voor de isolatie van je huis, en jij waarschijnlijk ook.

dubbel glas

Isolatie met dubbel glas

Wanneer je een woning hebt die voor 2011 is gebouwd is deze wellicht nog standaard voorzien van enkel glas. Dit was tot 2011 de meest gebruikte methode van ramen zetten. Enkel glas is immers licht van gewicht en het is gemakkelijk te zetten. Bovendien is het redelijk goedkoop. Vandaag de dag is de techniek echter verder ontwikkeld. We weten nu dat enkel glas niet alleen voordelen heeft maar ook talloze nadelen. Het grootste nadeel van enkel glas is wel dat het heel veel energie verspilt in jouw huis. Je stookt je cv ketel om warmte te genereren in jouw huis. Die warmte komt van de radiatoren vandaan en lijkt direct daarna te verdwijnen door het raam heen. Enkel glas laat namelijk behoorlijk wat warmte door naar buiten doordat het op den duur poreus begint te worden. Ook zit het zodanig in de kozijnen verwerkt dat er kou en tocht langs de kozijnen kan wegtrekken.
Je kan dit probleem eenvoudig verhelpen door over te gaan tot de aanschaf van dubbel glas. Dubbel glas is sinds 2011 de standaard wanneer het gaat om nieuwbouwwoningen. Het gaat in dat geval vooral om HR+ of HR++ glas. Deze soorten dubbel glas hebben een laagje gas tussen de ruiten zitten wat ervoor zorgt dat warmte niet meer zomaar door je ruiten heen kan ontsnappen. Kou van buitenaf kan op die manier ook niet meer zomaar naar binnen trekken. Wie dubbel glas laat plaatsen isoleert dus zijn woning op een heel doeltreffende manier.

Wat zijn de kosten van isolatie met dubbel glas

Wanneer je dubbel glas gaat kopen kom je al snel tot de conclusie dat de prijs behoorlijk uiteen loopt. Dit komt vooral doordat er meerdere soorten dubbel glas in de handel zijn. Ouderwets HR glas kost gemiddeld tussen 50 en 60 euro per vierkante meter. HR+++ glas kost echter meer dan 100 euro per vierkante meter, een behoorlijk verschil wanneer je het raamoppervlak van jouw huis gaat berekenen. Je bent voor een tussenwoning al snel een paar duizend euro kwijt wanneer je boven en beneden alle ramen van dubbel glas laat voorzien. Die uitgave is eigenlijk een investering; je verdient hem over een aantal jaren weer terug omdat je minder aardgas hoeft te verstoken.

Hoe zit het met subsidie op dubbel glas op de lange termijn

Wanneer jij dubbel glas wil gaan kopen voor je woning kom je waarschijnlijk tot de conclusie dat je nog even moet doorsparen voordat je het kan bestellen bij de glashandel. Gelukkig komt de overheid jou tegemoet op het moment dat jij dubbel isolatieglas gaat bestellen en laat plaatsen. Het grote nadeel van overheidssubsidie is dat het vaak maar een heel beperkte duur heeft. Eigenlijk bepaalt een kabinet in de regering welke subsidie maatregelen er worden doorgevoerd. Een aantal subsidie maatregelen lopen nog met zekerheid tot het eind van 2018, maar of ze 2019 gaan halen is maar net de grote vraag. De SEEW subsidie is de subsidie die wordt gegeven wanneer jij twee isolatie soorten laat aanbrengen in je huis. Isolatieglas is één van de goedgekeurde isolatiesoorten. Deze regeling geldt in principe tot einde 2018. Op het moment dat deze subsidie regeling nog wordt voortgezet zou je er nog van kunnen profiteren maar daar valt geen garantie op te geven.

Offertes opvragen

Wanneer jij isolatieglas wil laten plaatsen kan je dit het beste doen tegen een zo laag mogelijke prijs. Door offertes op te vragen weet jij zeker dat je niet teveel betaalt voor het isolatieglas. Met één muisklik op onderstaande button vraag jij meerdere offertes vrijblijvend op. Deze offertes komen van glashandels uit jouw omgeving, dus wanneer er sprake is van een subsidie vanuit jouw lokale gemeente kunnen zij jou daar direct alles over vertellen.

Lees ook: Kosten-schildersbedrijf.nl

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?


Laatste nieuws

Update ISDE regeling isolatieglas

Het jaar 2024 brengt goed nieuws voor huiseigenaren die overwegen hun woning

Amsterdam ambieert isolatie voor 123.000 woningen tegen 2031

Amsterdam heeft ambitieuze plannen aangekondigd om tegen 2031 maar liefst 123.000 woningen

Betaalt de overheid voor dubbel glas?

Op de vraag of de overheid opdraait voor de kosten van dubbel